HTML

Facebook

Aloe Travel Service

A világ első számú Online Utazási klubja, a legkedvezőbb árakkal! Ennél jobb ajánlatokat akkor sem fogsz találni, ha te vagy a Google keresőrobotja.

Friss topikok

Linkblog

Görögország, Santorini - Alesahne Beach ****

2011.05.23. 18:48 :: atsguru

Jártál már olyan helyen, ahol napi szintű program a turisták között, hogy megtapsolják a naplementét?

Ráadásul ahhoz, hogy ezt megtehesd, szükséged lesz egy szamárra is. Hogy miért?

Santorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengeren. Görögország része, az Égei-tenger déli részén, körülbelül 200 km-re található Athéntól, méghozzá délkeleti irányba. A szigetek alapvetően egy irdatlan erejű vulkanikus robbanás maradványai, amely megsemmisítette a korabeli településeket az eredetileg egyetlen szigeten. Bolygónk egyik legnagyobb vulkánkitörése, a Minószi kitörés 3600 évvel ezelőtt, a Minószi civilizáció csúcspontján következett be. A kitörés egy több száz méter vastag vulkáni hamu-üledékkel körülvett óriási kalderát hagyott hátra és a kiváltott cunamival közvetett módon hozzájárulhatott a 110 km-re, délen fekvő Kréta szigetén a Minószi civilizáció összeomlásához. Egy másik népszerű elmélet szerint a kitörés a forrása Atlantisz legendájának.

Az óriási, 12-szer 7 km méretű, nagyjából téglalap alakú központi lagúnát három oldalról 300m magas, meredek sziklaszirtek veszik körül.

A sziget ma Európa egyik legismertebb és legfrekventáltabb turisztikai célpontja, melyet neveztek már a világ 7 csodája közé. Nyáron, júniustól augusztus végéig több mint egymillió turista látogat a szigetre, többségük hatalmas óceánjáró hajóval. Ezen hajók többsége a főváros, Fira alatt állnak meg, onnan vagy szamárháton, felvonóval vagy gyalogosan, majd 600 lépcsőfok megmászásával juthatunk fel az első olyan vendéglátóipari egységhez, ahol szomjunkat olthatjuk.

Fira bővelkedik jobbnál jobb éttermekben, szállodákban, a legolcsóbbtól a luxus kategóriáig, mindenki találhat a pénztárcájának megfelelőt. Ha beülünk egy étterembe, biztosak lehetünk benne, hogy az étel, amit felszolgálnak kitűnő minőségű. Érdemes, sőt, szinte kötelező kipróbálni egy kalderaparti éttermet, garantáltan felejthetetlen élmény a naplemente közben elköltött vacsora.

A vidék a borászatáról is világhírű, a sziget jellegzetessége az Assyrtiko nevű bor. A szőlőt a szigeten folyamatosan fújó szél miatt a földön, kosár alakba fonva növesztik, így a bor jellegzetes ízét a vulkanikus kőzet adja. Fontosabb borászatai: Santo Wines, Vinsanto, Volcan Wines, Boutari Wines, Canava S.A., Halaris Winery, többségükben látogatást is tehetünk.

Szóval biztos láttál már naplementét, ahogyan biztos voltál már Görögországban is, sőt, tudjuk, hogy mindenütt jó, de a legjobb itthon. Viszont!

Ahogy a hófehér házak falán játszik a napfény, mindezt egy olyan kékséges háttérrel vegyítve, ami a leghiperaktívabb embernek is olyan, mint a ló-nyugtató…

Ahogy minden reggel úgy kelsz fel, úgy szagolsz bele a levegőbe, hogy az az első gondolatod, milyen jó, hogy egy újabb napra ébredtem, mit lehet ma tenni…

Ez esetben valóban nem maradt más hátra, mint tapsikolni az esti napfürdőben.

ATS Kártyával kemény 504 euróba, azaz ~ 136 ezer forintodba "fájna", hogy akár ezen a teraszon fogyaszd el a vacsorádat.

 

S igen, ebben minden benne van, még a reggelid is, és hangsúlyozom, ez itt balra nem egy rajz vagy egy festmény. Ez egy fotó...

 

Ez nem egy teljes körű ajánlat, a cikk megjelenésének napján érvényes, úgynevezett napi aktuális ajánlat, melyet az ATS kártya tulajdonosok vehetnek igénybe. A cikk nem minősül hivatalos ajánlattételnek, célja az ATS kártya tulajdonosok informálása. Az Aloe Travel Service hivatalos oldala: www.aloetravel.com


Élni jöttünk a földre, nem lakni!

Szólj hozzá!

Címkék: görögország ajánlat santorini

A bejegyzés trackback címe:

https://aloetravelservice.blog.hu/api/trackback/id/tr562926759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása